Baixada de la Seu, 3 bxs. Tel

Presentació de la Memòria de Càritas Arxiprestal de Manresa

Aquest dimecres, 12 de juny, s’ha fet la presentació de la Memòria 2023 de Càritas Arxiprestal de Manresa, en el marc de l’Assemblea anual de l’Entitat.

La directora, Fina Farrés, va iniciar la sessió amb un agraïment a les parròquies, mossens i equips parroquials, voluntaris/àries,  socis/es, donants, empreses, Ajuntament, i a l’equip tècnic que amb el seu suport i dedicació fan possible el sosteniment i l’activitat de Càritas.

Va explicar que la situació d’exclusió social comparant-la amb les dades de la Memòria de l’any anterior 2022 s’agreujava cada dia més, fent incís en què els dos pilars socials de l’habitatge i el treball eren murs que cada any es fan més alts, per a tota la societat, però encara més per a les persones nou-vingudes que són la majoria que venen a Càritas.

Va destacar  l’aposta  de Càritas Diocesana de Vic per fer arribar l’acompanyament tècnic  a les Càritas dels pobles del Bages Nord,  a través de la Referent territorial que també coordina l’activitat de Càritas Arxiprestal Manresa, i que s’havien ajustat les funcions de l’equip tècnic Arxiprestal  amb l’objectiu d’enfocar l’acompanyament cap als projectes prioritaris  i a les necessitats  detectades en cada moment.

Durant l’any 2023 es va continuar reivindicat  la necessitat de treballar per erradicar les desigualtats, reclamant a l’Administració dedicar-hi més recursos, per tal de transformar les inseguretats  i les violències socials que es detecta que provenen majoritàriament de les desigualtats socials. I potenciar les vies d’atenció a la salut integral, a la mediació, el diàleg, el respecte i la coneixença mútua.

Càritas continua veient amb preocupació com la llei d’estrangeria continua deixant al marge milers de persones. La dificultat d’aconseguir els permisos de treball i de residència  aboca a la precarietat i a la pobresa.

També va denunciar el vergonyós augment (d’un 26%) als pressupostos de l’Estat dels recursos destinats a armament, que perpetuen  guerres molts països, com actualment  la de Palestina, en lloc d’incrementar-los en mesures socials i en plans per la pau.

Finalment, va destacar que a Càritas es viuen moltes experiències positives amb les persones que acompanyen i que ens mou l’esperança i la confiança que la contribució que es fa des de Càritas a la societat, crea ponts de suport, de comunicació, diàleg i amistat entre iguals, i que, a Càritas,  se centra  l’atenció en el camí més que en les fites.

Trobareu la memòria 2023 clicant aquí

 


Comparteix.