Baixada de la Seu, 3 bxs. Tel

Empreses amb cor

OBJECTIUS

Càritas reconeix i valora l’esforç de tants empresaris que lluiten per crear llocs de treball i fomentar la justícia social i promoure el desenvolupament de les persones i dels pobles. Per assolir les finalitats del Model d’Acció Social de Càritas ha de tractar amb aquests empresaris com a vertaders interlocutors, no només com a benefactors econòmics, sinó com a promotors dels múltiples aspectes que formen part de la dignitat de les persones.

La col·laboració amb empreses, entitats i institucions és una acció permanent de les Càritas de la Diòcesi. El projecte empreses amb cor en permetrà com a Diòcesi fer un pas més i complementar les dues grans línies de treball de manera estructurada: el contacte amb les empreses a través de la intermediació laboral (llocs de treball, pràctiques formatives), i el contacte amb les empreses a nivell institucional (per cercar formes de col·laboració i de compromís mutu).

I en aquest marc, Càritas està oberta a establir col·laboracions amb empreses, entitats i institucions sempre que l’activitat i finalitats d’aquestes coincideixin amb els valors que promou: la solidaritat, la justícia, el respecte i la igualtat. Aquesta col.laboració té, sobretot, un triple objectiu:

  • sensibilitzar per a què desenvolupin i fomentin el compromís de l’empresa per un món més just i solidari,
  • influir en les seves actuacions per obtenir una societat més fraterna,
  • obtenir el suport per a què Càritas pugui tirar endavant els seus projectes, aportant-hi persones, experiència, i recursos.