Ajuts per a la restauració de patrimoni de la pedra seca a través de la inserció laboral

Es convoca la segona edició d’ajuts per a la restauració d’estructures de pedra seca existents als municipis de l’àmbit de la Denominació d’Origen Pla de Bages, que es farà a través de la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social,  gràcies a una nova aportació de 20.000 €  que fa la Fundació La Caixa.

La col·laboració es va formalitzar el 26 de novembre del 2021 al celler Mond Obert – Mas de Sant Iscle, un paratge representatiu del Pla de Bages, de la pedra seca i la cultura del vi, amb l’assistència de Jaume Masana, director Territorial de Catalunya de CaixaBank, de Josefina Farrés, directora de Càritas Arxiprestal Manresa i de Joan Soler i Playà, president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages.

  • Els ajuts es poden sol·licitar fins al 8 d’abril per a la restauració de construccions dins de la DO Pla de Bages.
  • Són fruit d’un conveni a tres bandes de Fundació “La Caixa” i CaixaBank, Càritas Manresa i la DO Pla de Bages.
  • Les actuacions es duran a terme a través de la inserció de persones amb risc d’exclusió social formades per Càritas Arxiprestal Manresa.
  • Els ajuts permeten recuperar i posar en valor el patrimoni cultural de la pedra seca als municipis de la DO Pla de Bages.
  • Els ajuts són possibles gràcies a una aportació de 20.000 euros de la Fundació “la Caixa” canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank.

Els ajuts van destinats a la rehabilitació de construccions en pedra seca durant el 2022 en l’àmbit dels municipis que formen part de la Denominació d’Origen Pla de Bages. Seran subvencionables al 40% les actuacions de reconstrucció en pedra seca (parets, barraques, etc.. ) que seran dutes a terme per persones formades en el marc del programa “Activa’t” de Càritas Manresa.

La quantia màxima de l’ajut serà de 2.260 € per sol·licitant. Els criteris de valoració que es tindran en compte a l’hora d’avaluar els projectes seran la rellevància de la construcció de pedra seca que es vol restaurar, si el projecte està encaminat a posar en valor i divulgar el patrimoni de la pedra seca des de l’àmbit cultural i turístic, i la seva vinculació amb el sector vitivinícola i forestal.

Durant la darrera setmana d’abril es farà públic el resultat de la convocatòria. La restauració de les estructures es durà a terme al llarg de l’any 2022. En cas de no esgotar el pressupost, la convocatòria quedarà oberta i es resoldrà segons l’ordre d’arribada de sol·licituds durant l’any 2022.

A continuació podeu trobar les Bases de la convocatòria i el Formulari de sol·licitud,  així com la informació necessària per a realitzar la inscripció.

Bases de la convocatòria

Formulari de sol·licitud

Els interessats han de presentar la seva sol·licitud a la seu de Càritas Arxiprestal de Manresa, al carrer Baixada de la Seu 3, de Manresa, o al correu:  pedraseca.manresa@caritasbisbatvic.cat

El termini per a la presentació de sol·licituds és el 8 d’abril de 2022


Comparteix.