Notícies

Manresa

Enguany la Transéquia celebra els 40 anys i Càritas Arxiprestal Manresa serà l’entitat beneficiària de l’euro solidari que anirà destinat al projecte Activa’t a l’hort. El projecte consta de formació en la gestió d’un hort col·lectiu de forma ecològica, promocionant l’autoconsum, i una part d’acollida, inclusió i suport a les persones que volen fer aquest aprenentatge, reforçant la xarxa social i comunitària.

Manresa

Càritas Manresa ofereix diversos cursos de formació per donar oportunitats a les persones de ser autosuficients i facilitar els aprenentatges necessaris per accedir a un treball digne.

En el marc del Programa ACTIVA’T A L’HORT, s’ha impartit un taller prelaboral d’introducció a l’horticultura ecològica que ha tingut una durada de 91 hores i s’han treballat els següents aspectes:

Manresa

La Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, ha fet una aportació de 10.000 euros, gràcies a la qual Càritas Manresa i la DO Pla de Bages podran dur a terme una nova convocatòria, la 3a, per a la restauració de construccions de pedra seca. Aquesta actuació permetrà també facilitar la integració laboral de persones en risc d’exclusió social, ja que serà un equip de persones formades pel programa Activa’t de Càritas Manresa les que duran a terme els treballs de restauració.

Manresa

Aquest divendres a la tarda, als porxos de l’Ajuntament de Manresa i amb la participació de la coral Incordis, Càritas Manresa ha donat l’inici a la Campanya dels Cors solidaris.

Imma Ubiergo, responsable de voluntariat, ha explicat que aquests cors de xocolata permeten fer uns diners per ajudar a finançar els projectes que es porten a terme des de Càritas i va donar les gràcies a totes les persones que fan possible que aquesta campanya tiri endavant:

Manresa

El projecte d’Inserció laboral Fita ha rebut aquest matí el premi Pere Casaldàliga 2023, concedit pel Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, Clam, en un acte celebrat a l’Auditori Agustí Soler i March de Navarcles.

El premi ha estat entregat per Glòria Casaldàliga, presidenta de la Fundació Pere Casaldàliga i hi han intervingut l’alcaldessa de Navarcles, Alba Pérez, la directora de Càritas Manresa, Fina Farrés, dues tècniques de l’entitat, Mònica Vergés i Laura Obradors i quatre persones participants en el projecte, Sabra, Rokhaia, Khadija,

1 2 3 46