Notícies

Manresa

Avui dijous, 25 de maig, a l’institut Pius Font i Quer, s’ha fet un acte de reconeixement de la tasca portada a terme per tots els alumnes de 3r. D’ESO, 150 en total, que, dintre del projecte del Servei Comunitari, han participat com a voluntaris i voluntàries, en diferents entitats socials, culturals i de lleure de la ciutat.
En la nostra entitat de Càritas, han participat 4 nois/noies en el projecte d’alfabetització, i 10/12 nois/noies en els horts. En aquest acte, els mateixos alumnes han pogut explicar en què consistia el seu voluntariat i com ha resultat d’enriquidora la seva experiència. Des de Càritas, felicitem a tots els participants!

Manresa

El rebuig als pobres, tan present a la nostra societat té una paraula que la identifica: és l’aporofòbia.
Ens en va parlar l’Agnès Torras, voluntària de Càritas Manresa en una xerrada feta el 8 de maig. I ens deia coses com :
Els pobres generen rebuig pel fracàs que representen per l’economia i la societat. Es creu que el pobre no pot fer cap intercanvi positiu, perquè no entra en el joc social de donar i rebre.

Manresa

El passat divendres, 28 d’abril, va tenir lloc l’acte d’entrega de diplomes del curs FITA 2023 “Mòdul formatiu d’introducció al Treball de la Llar” de 164 hores.

Les persones que hi han participat varen explicar la transformació que han experimentat en aquests tres mesos, com han crescut en coneixements i en fortalesa interior, com s’han sentit acompanyades i han fet equip, com ha canviat la seva vida,

Manresa

Càritas convida, a la declaració de la renda, a marcar les 2 caselles d’assignació solidària (església i finalitats socials) on l’1,4% dels impostos de cada persona es destinaran a ajudar qui més ho necessita. Amb aquest gest senzill, que no suposa cap cost afegit en l’import final de la declaració, cada ciutadà pot duplicar la seva solidaritat amb les persones més vulnerables.

1 2 3 45