Qui som?

PRESENTACIÓ

Càritas és una entitat de l’Església catòlica que té com a objectiu promoure, orientar i coordinar l’acció social i caritativa de l’arxiprestat, amb la finalitat d’ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de les persones. Així, doncs, Càritas treballa en els sectors socials més desfavorits buscant generar processos que contribueixin al desenvolupament i promoció de la persona i també a la promoció de la justícia social.

Càritas està formada per persones que uneixen els seus esforços per treballar per un món millor: voluntaris, que amb el seu compromís solidari i gratuït són el veritable motor de l’entitat, però també tècnics contractats que donen suport als diferents projectes i a l’activitat general de l’entitat.

Identitat

Càritas Arxiprestal Anoia Segarra, formada per totes les Càritas de l’Arxiprestat, és una entitat de l’Església catòlica, amb personalitat jurídica pròpia, que té com a objectiu promoure, coordinar, harmonitzar i realitzar l’acció social de l’arxiprestat, a la llum de l’Evangeli i de la Doctrina Social de l’Església.

Acollir

Missió – Visió

Missió

Acollir les persones que es troben en situació o risc de pobresa i exclusió social, especialment les més vulnerables, acompanyant-los en el seu procés de promoció i desenvolupament integral, analitzant i incidint en les causes de la pobresa i treballant per la justícia social.

Visió

La nostra visió de societat és la d’una civilització d’amor i de justícia on cada ésser humà pot prosperar i viure dignament i en pau com a membres de la família humana. Per això, volem ser una entitat capaç de:

 • Adaptar la nostra acció als reptes socials de cada moment, acompanyant eficaçment les persones ateses i donant respostes adequades que garanteixin el desenvolupament integral i la promoció de les persones i l’exercici dels seus drets.
 • Denunciar les causes que generen, o poden generar, pobresa i exclusió i treballar per la seva eradicació. Instar l’Administració que assumeixi les seves responsabilitats i posi la persona com a centre de la seva actuació.
 • Ser transmissors de valors a la comunitat parroquial i a la societat en general, implicant-les en la construcció d’un món més just i solidari i teixint xarxes solidàries amb particulars, empreses, entitats i institucions.
 • Garantir una independència econòmica que ens permeti una llibertat d’acció.
 • Acompanyar totes les persones que formem part de l’entitat i promoure la participació a tots nivells, compartint la il·lusió que entre tots ho fem possible.
 • Realitzar la nostra tasca amb fermesa, eficàcia i total transparència.

Solidaritat

Valors

L’AMOR és el fonament de la nostra identitat i servei, font inspiradora dels nostres valors.

DIGNITAT DE LA PERSONA: La persona és el centre de la nostra acció. Reconeixem les seves capacitats i impulsem les seves potencialitats afavorint, amb accions de promoció, la seva integració social i desenvolupament integral.

JUSTÍCIA SOCIAL: Treballem per la justícia i la transformació de les estructures injustes, des d’una actitud activa, compromesa i no bel-ligerant, com a exigència del reconeixement a la dignitat de la persona i els seus drets.

SOLIDARITAT: Ens sentim units als qui pateixen, per la nostra convicció d’igualtat i justícia. Promovem l’interès per l’altre, especialment per les persones més necessitades, amb la finalitat de produir canvis significatius i la transformació social.

PARTICIPACIÓ: Estem oberts a totes les persones que comparteixen els nostres ideals i promovem la participació a tots nivells, afavorint la implicació de totes les persones que formen part de l’entitat, generant complicitats i sinèrgies a nivell extern i promovent un treball social comunitari.

AUSTERITAT: Optimitzem els nostres recursos des d’una utilització ètica i coherent.

INNOVACIÓ I QUALITAT: Desenvolupem la nostra activitat buscant la millora contínua per preveure i adequar-nos a la realitat de cada moment, sempre en benefici de la persona, la comunitat i la societat en conjunt.

TRANSPARÈNCIA: Compartim una cultura institucional basada en l’ètica i en l’obertura de la informació cap a totes les persones interessades en la nostra tasca

20151119_183623

El nostre equip humà

La junta permanent:

Mn Eduard Flores Serradell President
M. Cesca Solé Rovira Directora
Joan Sellarès Alegre Tresorer
M Teresa Miret Solé Secretaria
Joan Ordi Fernández Responsable d’espiritualitat i comunicació
Pilar Salat Agramunt Responsable desenvolupament de les persones
Montserrat Roca Tort Vocal

Equip Professional :

 • Coordinadora de Projectes i Serveis i Responsable Llar d’acollida: Coral Vázquez Hontoria
 • Treballadora Social: Elisabet Pérez Prat
 • Educadora Social: Josefina Quintana Martos
 • Administrativa/comptable: Ma Teresa Talavera i Segura
 • Traductora/Mediadora: Kaouthar Aouam
 • Responsable de projectes d’Inclusió Social: Marina Morera Bordera
 • Educadores Llar Acollida: Alba Ruana Solé i Carme Yagüe Fuentenebro

 

Equip de 68 voluntaris/àries.