Una desena de persones completen el curs de Càritas Manlleu per formar persones en el camp de la neteja domèstica i industrial

Una desena de participants en el curs de “Peonatge de neteja i manteniment, domèstica i industrial i altres equipaments” van rebre el 20 de desembre el diploma acreditatiu en un acte que es va fer als locals de la parròquia de Santa Maria. A la clausura del curs, hi van participar el rector de Santa Maria de Manlleu, Joan Serrabassa, la directora de Càritas Manlleu. Núria Callís i responsables d’agents locals que han participat en el curs com Gaietà Serrat de l’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de Manlleu o Assumpta Grabulosa del Consorci Normalització Lingüística (CNL)

Aquest curs, que ha durat 4 mesos, ha donat formació teòrica-pràctica que permet conèixer i posar en pràctica les competències en neteja per poder-se incorporar al mercat laboral. Les classes van començar el 18 de juny i, després d’una parada estiuenca, es van reprendre al setembre fins al desembre.

El curs ha constat de 4 mòduls: formació teòrica-pràctica relacionada amb la neteja, mòduls complementaris i transversals (igualtat d’oportunitats, medi ambient, riscos laborals, orientació laboral), el mòdul de català i coneixement de l’entorn i les pràctiques en empreses, entitats i/o institucions de la comarca.

Un total de 15 persones van iniciar el curs, adreçat majoritàriament a persones immigrades que volien aprendre aquest ofici, prioritzant que els participants visquessin al municipi de Manlleu. Dels participants, 10 han acomplert els objectius d’aquesta oferta formativa.

Càritas ha coordinat el projecte que ha comptat amb la col·laboració d’altres agents del municipi dins el Programa de Reagrupament i Treball de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Els agents implicats en l’acció formativa són l’Ajuntament de Manlleu (Oficina de Promoció Econòmica i el Pla de Gestió de la Diversitat), i el Consorci de Normalització Lingüística.


Comparteix.