Presentació de l’Informe sobre l’exclusió social i desenvolupament social

Amb la presència del Bisbe Delegat de la Conferència Episcopal Tarraconense a Càritas Catalunya i Cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, el passat dia 3 de juliol Càritas Catalunya va fer públiques les principals conclusions de l’informe sobre exclusió i desenvolupament social, elaborat per la Fundació FOESSA.
Segons l’estudi, el 20% dels catalans i catalanes està en risc d’exclusió social i aquest percentatge augmenta fins al 22% en el cas dels menors. La precarització del treball, l’exclusió residencial, la salut i l’aïllament social són alguns dels factors que agreugen aquesta situació.
L’informe concreta que:
– Malgrat tenir feina, un 15,8% de les llars catalanes es troben en situació d’exclusió social.
– L’elevat preu de les despeses en l’habitatge condemna 944.000 persones a viure en pobresa severa. A més, un 4% de la població, al voltant de 300.000 persones, viu amb la inseguretat de no saber si la faran fora de casa (viuen de relloguer, en procés de desnonament o en situació de violència familiar).
– Un 10% de la població catalana (780.000 persones) ha deixat de comprar medicines i seguir tractament a causa de problemes econòmics i prop d’un 4% viuen en llars sense accés a una alimentació bàsica.
La fragmentació social està tenint lloc a costa de l’afebliment dels drets socials i és necessari que les administracions apliquin mesures urgents per fer-hi front”, ha assegurat Francesc Roig, president de Càritas Catalunya. Els col·lectius que més pateixen la pobresa són les dones, les persones migrants i les persones a l’atur i les famílies nombroses i monoparentals.
Càritas demana garantir el dret a un habitatge digne, definir plans d’ocupació específics per als col·lectius més vulnerables, revisar la implementació de la renda garantida de ciutadania i una millor redistribució de la despesa social.
Podeu visualitzar l’Informe clicant AQUÍ

Comparteix.