Tancament de la 3ª fase del projecte de Masoveria Urbana de Càritas

Avui s’ha tancat la tercera fase del projecte de Masoveria Urbana de Càritas que, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, FORUM i el Comissionat del Centre Històric, ha possibilitat rehabilitar sis habitatges dels quals tres són al Centre Històric (dos al carrer de les Escodines i un a la Baixada del Pòpul), dos al carrer Roger de Flor i un a la Plaça del Sol.

L’acte, a més de la directora de Càritas, Fina Farrés, ha comptat amb la presència de la regidora de Serveis Socials, Àngels Santolaria; el regidor d’Habitatge, Joan Calmet; la regidora d’Ocupació i Emprenedoria, Cristina Cruz; l’arquitecte de Càritas i director del projecte, Alfons Sort; el gerent de FORUM, Francesc Carné; el cap d’obra, Eduard Farràs, de l’empresa Cots i Claret; els propietaris de l’immoble, Família Solé; i els masovers, Nàdia i Abdeslam.

Són ja quinze el total d’habitatges rehabilitats en les tres fases del projecte que es va iniciar l’any 2015.

Càritas ha rebut per a aquesta 3ª Fase una subvenció de l’Ajuntament de Manresa,  de 15.000 euros; 10.000 provenen del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del projecte Treball als Barris, i  5.000 de fons propis de l’Ajuntament.

L’objectiu del projecte de Masoveria Urbana de Càritas és facilitar l’accés a la vivenda a persones en risc d’exclusió social. Entre els  Serveis socials de Càritas i de l’Ajuntament  es  seleccionen els masovers que  s’ocuparan de fer  les obres de rehabilitació de l’habitatge  per despres viure-hi a canvi de 26 mesos de carència en el lloguer, pagant el tercer any un lloguer social mensual social de dos euros/m2.

D’acord amb el programa, Càritas fa de mitjancer entre la propietat i els llogaters. Els propietaris posen els seus pisos a disposició i assumeixen el cost del gran material. Càritas hi aporta els professionals per coordinar les obres, i el petit material.

Per a la quarta fase que s’iniciarà aquest 2018, s’incrementa el pressupost i es  podrà comptar amb 20.000 euros del Conveni que es signarà amb l’Ajuntament de Manresa.

Enllaços als mitjans que han fet ressò de l’esdeveniment:

Nació Digital de Manresa i

Regió 7

Regió 7

 


Comparteix.