A NOMÉS D0S METRES DE TU


El dia que celebrarem la festa de Corpus farà tres mesos que tot es va trasbalsar. Vàrem sentir el “quedeu-vos a casa” i vàrem veure com de cop s’ aturava l’activitat laboral, escolar, parroquial,…

Els carrers eren buits, l’activitat la mínima imprescindible, la inquietud molt gran… i a dintre les cases molta preocupació i, en moltes, molt dolor. Creixia el número de persones malaltes, les ingressades, les mortes…  i això sense que els familiars hi poguessin ser al costat. Calia veure com continuàvem atenent i essent al costat de les persones que ja abans venien a les nostres Càritas i a les que començaven a venir, tenint en compte les condicions amb què ho podíem fer i la gent que érem. Vàrem pensar fins on podíem arribar i què era el més necessari… i ens vàrem coordinar amb els ajuntament i altres entitats del poble o ciutat, conscients que junts  ho podíem fer més i millor…

Cada una de les Càritas del nostre bisbat té la seva pròpia història d’aquests darrers tres mesos i que fa concret el què fins aquí he escrit. Han estat molts els esforços fets. Valorem-los i agraïm-los.

Que la festa de Corpus d’aquest any ens sigui una oportunitat perquè a les nostres parròquies, preguem amb agraïment per totes  les persones que durant aquests tres mesos (individualment o en equip) han pogut i sabut estar al costat de les persones que necessitaven companyia, comprensió, ajuda, solidaritat…  I d’una manera especial, preguem per les del nostre equip de Càritas.

I, amb el convenciment que la feina que fa Càritas a les nostres parròquies és necessària i ha de seguir i enfortir-se, fem nostra i fem conèixer la campanya del Corpus d’aquest any.

Ramon Donada Madirolas
Delegat diocesà
Càritas Diocesana de Vic


Comparteix.