Càritas inicia nous cursos a Vic i Igualada i acaben formacions a Manresa i Manlleu

Càritas continua generant eines que ajudin a l’empoderament de les persones. En les darreres setmanes han començat cursos d’auxiliar de cuina i d’atenció sociosanitària, promoguts per Càritas Arxiprestal de Vic i Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra. També s’han entregat certificats de cursos que s’han realitzat sobre horticultura ecològica o peonatge de neteja i manteniment, impulsats des de Càritas Arxiprestal de Manresa i Càritas Manlleu.

Càritas Arxiprestal de Vic ha iniciat un nou curs d’Auxiliar de Cuina on participen 15 persones. El curs que s’allargarà fins al juny forma part del programa «Avancem». Aquest té una durada d’unes 200 hores i combina formació teòrica i pràctica. La formació pràctica es fa en empreses col·laboradores. El perfil dels alumnes és, majoritàriament, de dones entre 25 i 55 anys, que tenen com a objectiu laboral treballar en el sector de l’hostaleria i que volen millorar la seva ocupabilitat a través d’una formació laboral.

Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra també ha iniciat fa unes setmanes la sisena edició del curs d’Atenció Sociosanitària a la persona i treball domèstic. Participen en aquest curs 15 persones, interessades en aquesta oferta formativa. El curs és de 300 hores de formació, de les quals 80 hores corresponen a pràctiques en diferents SAD (Serveis d’Atenció a Domicili), centres sociosanitaris, residencies o serveis de neteja (.

Per fer efectiu aquest curs es compta amb la col·laboració de 4 voluntàries de l’entitat i més d’una vintena de professionals del sector, que hi participen gràcies al suport de les empreses que col·laboren amb Càritas dins el projecte de Responsabilitat Social Corporativa «Empreses amb cor». Entre d’altres, hi col·laboren el Consorci sociosanitari d’Igualada, la Fundació Sociosanitària Sant Josep, La fundació Privada Àuria i Serveis Educatius no formals. Aquestes empreses permeten que les alumnes facin les seves pràctiques i es garanteixi la qualitat del seu aprenentatge (llegir més des del web de Càritas Anoia-Segarra) .

ACABEN CURSOS D’HORTICULTURA I NETEJA A MANRESA I MANLLEU

En el cas de Càritas Arxiprestal de Manresa aquest febrer s’han entregat els certificats del curs d’Introducció a l’horticultura ecològica per a l’autoconsum i coneixement de l’entorn. Els participants han treballat aspectes com la introducció a l’horticultura ecològica, les instal·lacions d’aigua i reg o el treball de competències socials i laborals.

Aquest curs forma part del programa «Activa’t a l’hort», un projecte de formació, inserció, i promoció de l’economia social en el sector agrari i paisatgístic de Càritas Manresa que compta amb finançament de diverses entitats (llegir més des del web de Càritas Manresa).

Fa unes setmanes també ha finalitzat el curs “Peonatge de neteja i manteniment, domèstica i industrial i altres equipaments”, organitzat i impartit per Càritas a Manlleu. El curs, que s’ha fet als locals de la parròquia de Santa Maria de Manlleu, hi han participat una quinzena de persones.

El curs que ha durat 4 mesos i han participat persones que no han tingut l’oportunitat d’incorporar-se al món del treball per manca d’especialització laboral. La formació ha tingut mòduls de formació teòrica-pràctica relacionada amb la neteja, mòduls complementaris i transversals (igualtat d’oportunitats, medi ambient, riscos laborals, orientació laboral), el mòdul de català i coneixement de l’entorn i les pràctiques en empreses, entitats i/o institucions de la comarca.

Inici del curs d’Atenció Sociosanitària a la Persona i Treball Domèstic de Càritas Anoia-Segarra

Lliurament de certificats als participants en el curs d’Introducció a l’horticultura ecològica per a l’autoconsum i coneixement de l’entorn de Càritas Arxiprestal de Manresa

 


Comparteix.