Quinze persones es formen en neteja i manteniment en un curs de peonatge de Càritas de Manlleu

Càritas de Manlleu ha iniciat la segona edició del curs “Peonatge de neteja i manteniment, domèstica i industrial i altres equipaments” que es fa als locals de la parròquia de Santa Maria. L’objectiu d’aquesta oferta formativa és donar a l’alumnat una formació teòrica-pràctica que garanteixi la preparació de les competències requerides per a treballar en aquest sector i poder-se incorporar progressivament al mercat laboral.

El curs vol donar als participants les eines necessàries per assolir l’autonomia personal i promoure la seva integració en la dinàmica local. La formació s’allargarà un total de 4 mesos. Les classes van començar el 18 de juny i s’allargaran fins a finals de juliol on es farà una parada estiuenca. L’activitat es reprendrà el 12 de setembre. La part teòrica, conjuntament amb les pràctiques, finalitzarà el desembre 2018.

Pel que fa als continguts de la formació consta de 4 mòduls: formació teòrica-pràctica relacionada amb la neteja, mòduls complementaris i transversals (igualtat d’oportunitats, medi
ambient, riscos laborals, orientació laboral), el mòdul de català i coneixement de l’entorn i les pràctiques en empreses, entitats i/o institucions de la comarca.

Un total de 15 dones i homes participen en el curs que està adreçat majoritàriament a persones immigrades que vulguin aprendre l’ofici prioritzant les que viuen al municipi de Manlleu. A
més, han hagut de demostrar un nivell bàsic de català i manifestar el seu compromís per continuar l’aprenentatge de la llengua.

La coordinació del projecte es durà a terme des de Càritas comptant amb la col·laboració d’altres agents del municipi dins el Programa de Reagrupament i Treball de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Els agents implicats en l’acció formativa són l’Ajuntament de Manlleu (Oficina de Promoció Econòmica i el Pla de Gestió de la Diversitat), el Consorci de Normalització Lingüística i Càritas on cadascú aporta els seus diferents sabers i un rol concret dins el projecte. La coordinació entre les diferents entitats ajuda a fer realitat el treball en xarxa contribuint de manera especial al benefici de les persones ateses.


Comparteix.