Celebrem la festa del Corpus

Aquest diumenge 23 de juny, l’Església celebra la Solemnitat del Corpus Christi.

Viure la caritat és saber-se estimat per Déu, reflectir-lo als altres i percebre’l en la Creació i en les persones més pobres i vulnerables. És deixar-se tocar per la seva realitat i respondre a la invitació que ens fa Jesús avui: “Doneu-los menjar vosaltres mateixos”

Des de Càritas, es recorda aquest missatge als fidels amb la campanya Posa en marxa el teu compromís per millorar el món, i es proposen algunes reflexions i accions que volen visualitzar aquesta empremta solidària i caritativa, i que busquen el compromís de justícia i fraternitat adreçat “als altres”. Aquestes reflexions es poden fer a nivell individual i compartint-les en grup. Us oferim un petit resum. Ho podreu ampliar al díptic que teniu a la vostra disposició clicant AQUÍ.

Obre la porta

Als crits impotents de les persones migrants que aquest estiu arribaran a les nostres costes, al silenci dels qui viuen ofegats en la solitud, als qui han estat desnonats de les seves llars …

Surt a l’encontre

Pren la iniciativa i entra en la dinàmica de fer passar pel cor les coses de la vida.

Dedica temps al silenci i a la pregària

No tinguis por

No aixequis més murs ni fronteres. No deixis que la por arreli en el teu cor.

Deixa’t tocar

“Només podem estimar el que coneixem, i conèixer el que estimem”. Deixa de banda els prejudicis i estereotips …

Posa’t en marxa i camina en comunitat

“Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova a tota la humanitat”. No et pots quedar a la teva zona de confort. Vine i participa, …

 

Acabem amb les paraules d’en Ramon Donada, Delegat Episcopal de Càritas Diocesana de Vic:

“Que Corpus ens sigui una oportunitat per fer visible la comunitat cristiana, accentuant-ne la dimensió caritativa i pensar com podem fer-la més viva en la línia de la proposta de vida que ens fa Déu per viure com a germans”


Comparteix.