Càrites Guatemala fa un crida a la comunitat internacional per construir 125 albergs temporals per als damnificats del Volcà Fuego

Caritas Guatemala ha llançat una crida d’emergència a la xarxa internacional per valor de 146.764 euros per finançar un programa de resposta ràpida a les necessitats dels damnificats per l’erupció del colcà Fuego del passat 3 de juny. L’objectiu prioritari d’aquesta intervenció humanitària serà la construcció de 125 albergs temporals unifamiliars per acollir a unes 600 persones.

Aquesta mesura permetrà reallotjar en unes condicions de més salubritat a persones procedents de les diferents comunitats afectades que des d’hores posteriors a l’erupció van ser acollides en tres albergs instal·lats en parròquies de la diòcesi d’Escuintla.

El Bisbat d’Escuintla ha rebut un oferiment de terrenys per part de les autoritats locals per resituar d’una manera més estable a les persones que actualment estan sent ateses de manera provisional en aquests tres albergs.

A més de la construcció d’aquests nous albergs, el programa de resposta ràpida de Càritas Guatemala, que tindrà un període d’execució de tres mesos, inclou la distribució a les persones reallotjades de menjar i suplements alimentaris per a nens menors de cinc anys i dones lactants; el subministrament d’aigua potable i sistemes de sanejament; kits d’higiene personal i de la llar; parament i utensilis de cuina; i suport psicosocial i distribució de medicaments.

De manera simultània, Caritas Guatemala farà un estudi de danys i anàlisis de necessitats de cara a articular una segona fase de resposta a aquesta emergència, més enllà dels tres primers mesos d’intervenció.

Càritas Espanyola va aportar una partida de 30.000 euros a la crida d’urgència de Càritas Guatemala, la qual cosa suposa el 20% de la quantitat sol·licitada. Les últimes dades facilitades per Càritas Guatemala sobre els danys causats per l’erupció confirmen la mort de 110 persones, 600 ferits i entorn de 200 desapareguts. L’erupció, que ha afectat a més d’1,7 milions de persones i l’evacuació d’altres 12.823. Actualment, hi ha 4.175 damnificats allotjats en 21 centres temporals.

VÍDEO DE LA SITUACIÓ A GUATEMALA (CÀRITAS INTERNATIONALIS)


Comparteix.