CÀRITAS FA UN BALANÇ POSITIU DE L’OBERTURA DE LA BOTIGA DE “MODA RE-“ DE MANRESA

El dia 12 de febrer Càritas Diocesana de Vic va inaugurar una botiga de “MODA RE-“ a Manresa per crear tres  llocs de treball d’inserció social i fomentar el consum de roba usada per fer-lo més ètic i sostenible.

 

Durant el primer mes de funcionament ja es va poder apreciar la molt bona acollida que té el projecte entre els consumidors de Manresa  i comarca.

Amb la primera onada de la pandèmia i el confinament, la botiga va estar tancada, de forma que tan sols va poder obrir 12 dies de març i 12 de maig (i tot l’abril tancat). Quant les autoritats ho van permetre, la botiga va obrir amb totes les mesures de seguretat: aforament limitat, presa de temperatura a l’entrada, mascareta obligatòria, i neteja de mans obligatòria amb hidrogel a l’entrada, així com tractament higiènic especial de la roba. Aquestes mesures són supervisades directament per les treballadores de la botiga.

En aquests temps que han passat des de la reobertura, la botiga ha prestat un servei essencial oferint roba de qualitat a uns preus molt assequibles, i oberta a tot tipus de públic. Un indicador d’aquest eixamplament  dels perfils de clients ha estat el creixement de les vendes que, malgrat ser imports reduïts, es paguen amb targeta. En el moment del tancament de l’exercici del mes de novembre podem afirmar que s’ha complert el 95% en la previsió de creixement de les vendes que es van fer en el pla de negoci elaborat abans de la seva obertura.

Les activitats d’inserció socio-laboral que promou Càritas diocesana a través de la seva empresa d’inserció Treball Digne, tenen una finalitat principalment social i ambiental, però com qualsevol empresa d’inserció, han de preveure la seva sostenibilitat econòmica en un temps raonable, com a totes les activitats econòmiques.

En aquest sentit estem molt satisfets perquè el compromís i la professionalitat de les tres persones contractades, amb el suport de les professionals i voluntàries de Càritas Manresa i de Càritas diocesana de Vic, estan fent possible la continuïtat d’un projecte social de gran importància. També hem de reconèixer el suport dels nostres “germans grans” la Fundació Formació i Treball de Càritas diocesana de Barcelona i la cooperativa Moda re- que formem les 38 Càritas diocesanes de tot l’estat i les respectives empreses d’inserció implicades en el projecte.

Per totes aquestes raons, però especialment per la funció social i ambiental que compleix el nostre projecte en mig de la gravíssima crisis sanitària, econòmica social que travessem, creiem que ARA, MÉS QUE MAI, per tu i per tants altres”, ens cal donar a conèixer la botiga Moda re- i el seu projecte.

Ens trobareu al vostre servei a la Carretera de Vic 25 de la ciutat de Manresa.


Comparteix.