Càritas Arxiprestal de Vic demana reflexionar sobre la pobresa i les desigualtats en l’acte d’encesa de la il·luminació de Nadal

Càritas Arxiprestal Vic ha estat l’entitat convidada en l’acte d’encesa de la il·luminació nadalenca a la capital d’Osona que es va fer el dissabte 1 de desembre. El director, Jeroni Vinyet, va agrair la invitació i va demanar una reflexió davant del «creixement permanent de les desigualtats». Vinyet també va convidar als participants a col·laborar amb Càritas, a més de reconèixer la tasca que fan els voluntaris.

Jeroni Vinyet va recordar que aquestes festes hi haurà moltes famílies que hauran de celebrar les festes «sense tenir les necessitats bàsiques cobertes», fet que es contraposarà amb el consumisme fet per una part de la població. També va demanar donar visibilitat a la «pobresa invisible» d’aquell que passaran les festes sols i sense companyia- El director de Càritas Arxiprestal Vic va apel·lar a  treballar per combatre una societat que genera desigualtats «de forma permanent». En aquest àmbit, Vinyet creu que cal buscar solucions en cadascú i com a societat.

En aquest sentit, Càritas va agrair el treball que fan els voluntaris de Càritas, va demanar sumar-s’hi col·laborant fent un voluntariat o amb altres iniciatives com comprar els «cors solidaris» que cada any es venen per ajudar als projectes de la institució. L’acte d’encesa de la il·luminació nadalenca es va fer a la plaça Major i és organitzat per Vic Comerç i l’Ajuntament. També va comptar amb la música de Tastet de Gospel.

UN MISSATGE A L’ARBRE DE NADAL. 1 EURO

D’altra banda, la botiga Orange del Passeig de Vic ha arribat a un acord per col·laborar amb Càritas Arxiprestal de Vic. Per cada persona que escrigui un missatge a l’arbre nadalenc que tindrà a l’establiment es farà un donatiu d’1 euro per ajudar a l’acció de Càritas. Aquesta iniciativa es farà del 5 de desembre al 5 de gener. Aquelles persones que vulguin col·laborar han d’anar a deixar el seu missatge a la botiga de la Rambla del Passeig 13-17.


Comparteix.